Aktiviti
RM9,500 Dana CSR Yayasan Waqaf Malaysia Untuk Pembiayaan Projek Jendela Ilmu dan Gerbang Digital Ilmu Masjid Melayu Teluk Intan
03-02-2024

Teluk Intan, 3 Februari - Menerusi Dana CSR Prihatin Yayasan Waqaf Malaysia (YWM), sebanyak RM9,500 telah disumbangkan bagi tujuan pembiayaan Projek Jendela Ilmu dan Gerbang Digital Ilmu Masjid Melayu Teluk Intan (MMTI), Perak. Untuk makluman, masjid ini merupakan masjid yang tertua di daerah Teluk Intan dan bukan lagi menjadi masjid diri Solat Jumaat.

Atas inisiatif pihak Jawatankuasa MMTI, idea mewujudkan projek ini dipercayai dapat menjadi salah satu tarikan untuk jemaah di sekitar untuk bersama-sama mengimarahkan masjid tersebut. Sumbangan ini telah diserahkan oleh YBrs. Dr. Ridzwan bin Bakar, Ketua Pegawai Eksekutif YWM kepada YBhg. Orang Kaya-kaya Laksamana Raja Mahkota Mejar (K) Dato' Dr Hj Meor Redwan bin Mahayudin, Orang Besar Jajahan Hilir Perak mewakili MMTI.

Semoga dengan sumbangan anda ini dapat membantu mereka yang memerlukan serta mendapat ganjaran berterusan daripada Allah SWT, Insya-Allah.


Kongsi Kongsi