Aktiviti
MAJLIS APRESIASI PEWAKAF SIRI 1 DI HOTEL PANTAI PUTERI (JAWHAR-MAIM) TANJUNG KLING, MELAKA
26-04-2021

26 April 2021 - Telah berlangsung Majlis Apresiasi Pewakaf Siri 1 di Hotel Pantai Puteri (JAWHAR-MAIM), Tanjung Kling, Melaka pada hari ini. Majlis yang diadakan ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada para pewakaf khususnya yang berada di Melaka.

Antara objektif penganjuran majlis ini adalah:

  1. Memberi penghargaan kepada pewakaf yang telah berwakaf secara tunai kepada YWM atau berwakaf aset kepada MAIM;
  2. Membolehkan pewakaf memahami konsep pelaksanaan wakaf yang selari dengan perundangan negara serta menguar-uarkan tentang produk-produk YWM menerusi booth pameran; dan
  3. Memberi motivasi kepada pewakaf untuk meningkatkan lagi kesedaran mengenai wakaf seterusnya dapat mempromosikan YWM kepada pihak lain.

Majlis yang dihadiri oleh 100 orang termasuk pewakaf dan urusetia YWM-MAIM ini turut diserikan dengan bicara wakaf bertajuk ‘Untungnya Seorang Pewakaf’ oleh Sahibus Samahah Datuk Wira Haji Abdul Halim bin Tawil, Mufti Kerajaan Negeri Melaka. Turut hadir bersama, Datuk Md Rawi bin Mahmud, Timbalan Pengerusi MAIM dan Prof Madya Dr. Amir bin Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM.

Majlis seumpama ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara pewakaf dengan YWM atau MAIM yang merupakan pihak yang bertanggungjawab menjaga dan menguruskan pewakafan mereka. Untuk makluman, terdapat seramai 305 orang pewakaf dari negeri Melaka yang telah berdaftar dalam sistem YWM. Terima kasih pewakaf!


Kongsi Kongsi