Aktiviti
DANA PERLU YWM SANTUNI KAKITANGAN YAYASAN UNIVERSITI MULTIMEDIA, MELAKA
18-07-2021

Melaka, 18 Julai 2021 - YWM telah menerima panggilan dari seorang pegawai Yayasan Universiti Multimedia. Kami dimaklumkan terdapat beberapa kakitangan mereka di kedua-dua kampus memohon bekalan makanan kerana bekalan yang ada sekarang ini hampir habis.

"Duit sumbangan yang kami ada sekarang ni telah diagihkan kepada pelajar-pelajar yang berada kampus. Mereka pun sama, hampir terputus bekalan makanan."

Pihak YWM terus dapatkan perincian daripada pegawai dan terus proses untuk penyediaan pek barangan makanan keperluan. Sebanyak 20 pek untuk diagihkan ke Kampus Melaka.

Alhamdulillah, semua urusan berjalan dengan lancar. Sumbangan disampaikan oleh Prof. Madya Dr. Amir bin Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM. Semoga sumbangan ini dapat meringankan beban 20 keluarga ini. Lebih-lebih lagi ketika sambutan Aidiladha.

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana PERLU di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.


Kongsi Kongsi