Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG SEBUAH TABLET BUAT ANAK PELUKIS BERBAKAT YANG TERJEJAS PENDAPATAN DI MELAKA
18-07-2021

18 Julai 2021 - Semenjak PKP dilaksanakan di seluruh Malaysia, banyak sektor ekonomi yang terjejas terutamanya sektor pelancongan. Antara yang terjejas ialah Encik Mazalan. Sumber rezeki beliau sebagai seorang pelukis disalah satu tempat tarikan pelancong di Melaka mengalami kemerosotan penjualan lukisan disebabkan tiada pelancong.

Beliau telah melihat posting YB Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) mengenai tablet Dana Pelajar dan terus sahaja menghubungi nombor WhatsApp YWM. Setelah semakan dibuat, YWM bersetuju untuk memberi bantuan ini. Beliau sangat bersyukur kerana anaknya dapat mengikuti PdPR dengan baik selepas ini.

Program serahan bantuan ini turut disertai oleh YB Senator Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Prof. Madya Dr. Amir bin Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM dan Tuan Haji Muhammad Ikram bin Ibrahim, Setiausaha Majlis Agama Islam Melaka. Selain dari menerima sebuah tablet, keluarga ini juga turut menerima sumbangan kotak makanan Dana Perlu dan duit raya yang telah disampaikan oleh YB Menteri.

Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPELAJAR.

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”


Kongsi Kongsi