Aktiviti
Yayasan Waqaf Malaysia Agih Dana Wakaf Tunai RM10,000 Bagi Tujuan Pembinaan Asrama & Baik Pulih Masjid Di Madrasatuttahfizil Quran Riyadhil Jannah
04-02-2024

Sungkai, 4 Februari 2024 - Pejabat Yayasan Waqaf Malaysia telah didatangi pasangan suami isteri yang menguruskan Madrasatuttahfizil Quran Riyadhil Jannah pada bulan Jun 2023 lalu, di mana pihak madrasah memerlukan sumbangan dana bagi tujuan pembinaan asrama dan baik pulih masjid. Masjid yang terdapat di dalam kawasan madrasah ini merupakan masjid yang tertua di daerah Sungkai yang telah dibina pada tahun 1931. Terdapat ukiran yang menunjukkan bahawa masjid ini telah dirasmikan oleh Almarhum DYMM Paduka Seri Sultan Iskandar Shah, Sultan Perak Ke-30.

Bagi menampung bilangan para pelajar yang semakin bertambah, pihak madrasah berusaha untuk mengumpul dana bagi membina asrama dan membaik pulih masjid demi keselesaan pelajar. Prihatin akan keadaan ini, YWM berbesar hati untuk menyalurkan sumbangan Dana Wakaf Tunai YWM sebanyak RM10,000 bagi tujuan pembinaan asrama dan baik pulih masjid madrasah ini. Terima kasih semoga dengan sumbangan ini dapat membantu dan memudahkan para penghuni Madrasatuttahfizil Quran Riyadhil Jannah. Semoga menerusi sumbangan ini sedikit sebanyak para penyumbang turut mendapat pahala dalam membantu melahirkan para hafiz dan hafizah, Insya Allah.


Kongsi Kongsi