Aktiviti
Program Singgah Sahur YWM Siri 3
08-04-2023

Selayang, 8 April 2023 - Alhamdulillah, Program Singgah Sahur YWM Siri 3 yang berlangsung di Dun Taman Templer, Selangor pada 8 April 2023 mulai pukul 11.30 malam sehingga 5.00 pagi berjalan dengan lancar. Konvoi Kembara Sahur ini telah dilepaskan oleh YB Tuan Mohd Sany bin Hamzan, Ahli Dewan Undangan Negeri Taman Templer merangkap Ahli Parlimen Hulu Langat.

Pada kali ini, Yayasan Waqaf Malaysia dan Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Gombak telah menyampaikan sumbangan Wakaf Prihatin YWM dalam bentuk kotak makanan kering. Turut bersama dalam program ini adalah Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia, McDonalds, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia dan beberapa agensi lain lagi.

YWM yang diketuai oleh YBrs. Encik Abdul Halim bin Mat Yusop, Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif berkesempatan untuk menyantuni 16 buah rumah penerima bantuan yang terdiri daripada kalangan Asnaf, Warga Emas dan Orang Kurang Upaya.

Walaupun sumbangan daripada YWM ini tidaklah sebesar mana, tapi sekurang-kurangnya dapatlah mengurangkan sedikit beban mereka. Kami mendoakan agar para penerima ini sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan harian mereka.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang.

Sumbangan anda, sinar buat mereka.

‎جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.

Terus follow YWM untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai kami! Ingat, anda tidak berseorangan. Kami ada dan akan sentiasa ada untuk anda.


Kongsi Kongsi