Aktiviti
YWM Santuni Penghuni Rumah Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Halimatus Saadiah Pahang
10-04-2023

Pekan, 10 April 2023 - Yayasan Waqaf Malaysia yang diketuai oleh YBrs. Encik Abdul Halim bin Mat Yusop, Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif telah santuni penghuni Rumah Pertubuhan Kebajikan & Pendidikan Halimatus Saadiah (PKPHS) yang terletak di Taman Keledang Aman, Pekan, Pahang.

Kedatangan kami telah disambut dengan penuh gembira oleh penghuni PKPHS dan didendangkan dengan nyanyian nasyid oleh anak-anak kecil ini. Kami dimaklumkan anak-anak yang tinggal disini berusia antara 3 hingga 6 tahun dan terdiri daripada anak yatim piatu serta dari golongan yang kurang berkemampuan.

Prihatin dengan bebanan yang ditanggung oleh PKPHS, YWM telah menyampaikan sumbangan Waka fPrihati nYWM dalam bentuk kotak makanan kering dan beras yang bernilai RM8,250.

Semoga dengan sumbangan dari pihak kami ini sedikit sebanyak dapat menampung keperluan makanan buat seketika serta mengurangkan sedikit bebanan yang ditanggung oleh PKPHS.

Seluruh warga YWM sentiasa mendoakan warga PKPHS sentiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan berada dalam rahmat Allah selalu.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang.

Sumbangan anda, sinar buat mereka.

‎جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU. Sumbangan anda kami agih.


Kongsi Kongsi