Aktiviti
Majlis Apresiasi Pelan Induk Wakaf Nasional
05-04-2023

Putrajaya, 5 April 2023 - Alhamdulillah telah berlangsung Majlis Apresiasi Pelan Induk Wakaf Nasional (PIWN) di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin pada 5 April 2023. Majlis yang diadakan ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada semua pihak yang terlibat dengan PIWN yang terdiri daripada Ahli Jawatankuasa Pemandu, Fasilitator, Pakar Rujuk, Panel dan Urusetia YWM.

Majlis disempurnakan oleh YB Senator Dato' Setia Dr. Haji Mohd Na'im bin Mokhtar, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah YWM. Turut hadir Datuk Hajjah Hakimah binti Mohd Yusoff, Ketua Pengarah JAKIM, Tuan Haji Ruslan bin Said, Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) JAKIM, Encik Abdul Halim bin Mat Yusop, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif YWM, Dato’ Ahmad Raziff Abu Bakar, Pengerusi Eksekutif Kencana Healthcare Sdn Bhd, Encik Mohd Nizam bin Haji Yahya, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif MAIWP dan Prof. Madya Dr Siti Mashitoh binti Mahamood, Ahli Lembaga Pemegang Amanah YWM.

Untuk makluman, PIWN bertindak sebagai rangka kerja untuk panduan dan menggerakkan semua pihak berkepentingan, termasuk agensi kerajaan, swasta serta masyarakat dalam mengurus dan mentadbir wakaf. Selain itu, memastikan pengurusan wakaf yang lebih cekap dan memaksimumkan mobilisasi aset wakaf di masa hadapan.

Semoga industri wakaf di Malaysia khususnya dapat berkembang dengan lebih maju dan ibadah wakaf terus subur dan membawa kemakmuran buat kita semua.


Kongsi Kongsi