Aktiviti
Majlis Sinar Syawal Bersama Warga Rumah Anak Yatim Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al Haj (RAYSAAS) Anjuran YWM Dengan Kerjasama PWNB
25-05-2022

Melaka, 25 Mei 2022 - YBrs. Prof. Dr. Amir Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM telah menghadiri Majlis Sinar Syawal bersama Warga Rumah Anak Yatim Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Al Haj (RAYSAAS) bertempat di Puteri Bay Hotel Melaka.

Antara pengisian majlis ini ialah penyampaian sumbangan duit raya kepada 45 orang anak yatim RAYSAAS dan persembahan istimewa dari warga RAYSAAS. Turut hadir pegawai dari Majlis Agama Islam Melaka - Rasmi; Ustaz Nasri bin Buchik dan Encik Muhammad Helmi bin Md Hussin.

Seluruh warga YWM sentiasa mendoakan warga RAYSAAS sentiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan berada dalam rahmat Allah selalu. Marilah kita sama-sama menyantuni anak-anak yatim sepertimana sunnah Rasulullah. Dalam satu hadis, Baginda Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud : “Barangsiapa yang memelihara anak yatim dan memberinya makan dan minum, nescaya Allah akan memasukkannya ke dalam syurga, kecuali jika dia melakukan dosa yang tidak dapat diampuni.” (Riwayat al-Tirmidzi, no. 1917).


Kongsi Kongsi