Aktiviti
Majlis Semarak Kasih Ramadhan Bersama Anak Yatim Fatimah Al-Zaharah (KAYFAZ)
25-04-2022

Tanjung Kling, 25 April 2022 - Alhamdulillah, semalam Yayasan Waqaf Malaysia (YWM) berkesempatan untuk meraikan warga Anak Yatim Fatimah Al-Zaharah (KAYFAZ) dalam satu Majlis Berbuka Puasa di Puteri Bay Hotel Melaka. Di kesempatan ini juga, YBrs. Prof. Dr. Amir Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM turut mengagihkan pemberian duit raya kepada 27 orang anak-anak yatim bersama guru pengiring dan kakitangan KAYFAZ yang hadir sempena kedatangan Syawal tidak lama lagi.

Seronok dapat bersama mereka dalam majlis sebegini ditambah dengan keceriaan wajah masing-masing ketika menikmati pelbagai juadah yang disediakan. Melihat keletah mereka, membuatkan hati tersentuh dan bersyukur.

Marilah kita sama-sama menyantuni anak-anak yatim sepertimana sunnah Rasulullah. Dalam satu hadis, Baginda Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Barangsiapa yang memelihara anak yatim dan memberinya makan dan minum, nescaya Allah akan memasukkannya ke dalam syurga, kecuali jika dia melakukan dosa yang tidak dapat diampuni.” (Riwayat al-Tirmidzi, no. 1917).


Kongsi Kongsi