Portal Rasmi Yayasan Waqaf Malaysia

Pada 18 Mei 2019 yang lalu, Yayasan Waqaf Malaysia telah turut bersama menjayakan Program Kembara Rahmah Nur Ramadan anjuran Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR) di Perkampungan Orang Asli Sungai Sarok, RPS Dala, Gerik, Perak.

Sebanyak 150 pek Sumbangan Mesra Wakaf Prihatin yang berupa makan keperluan harian seperti beras, minyak, gula, tepung, sardin telah diagihkan kepada Ketua Isi Rumah daripada masyarakat setempat.

  

 

Pada 17 Mei 2019 yang lalu, Yayasan Waqaf Malaysia telah turut bersama menjayakan Program Kembara Rahmah Nur Ramadan anjuran Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR) di Masjid Al-Maqbul, Teluk Kumbar, Pulau Pinang.

Menerusi program yang telah disempurnakan oleh YB Datuk Seri Mujahid bin Yusof, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) itu, YWM telah menyediakan 125 pek Sumbangan Mesra Wakaf Prihatin yang berupa makan keperluan harian seperti beras, minyak, gula, tepung, sardin untuk diagihkan kepada golongan yang memerlukan. Selain YWM, JAWHAR, YaPEIM dan Yayasan Taqwa juga menyediakan sumbangan untuk dimanfaatkan masyarakat setempat.

YWM diwakili oleh Dato' Prof. Dr. Sudin Haron, Ketua Pegawai Eksekutif dan Encik Abdul Halim bin Mat Yusop, Pengurus Projek dan Pembangunan Perniagaan.

 

Pada 11 Mei 2019, Yayasan Waqaf Malaysia telah turut bersama menjayakan Program Kembara Rahmah Nur Ramadan anjuran Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR) di Surau Al-Mukmin, Perumahan Rakyat, Kampung Pak Mahat, Kuantan, Pahang.

Menerusi program yang telah disempurnakan oleh YB Hajjah Fuziah Salleh, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) itu, YWM telah menyediakan 200 pek Sumbangan Mesra Wakaf Prihatin yang berupa makan keperluan harian seperti beras, minyak, gula, tepung, sardin untuk diagihkan kepada golongan yang memerlukan. Selain YWM, JAWHAR, YaPEIM dan Yayasan Taqwa juga menyediakan sumbangan untuk dimanfaatkan masyarakat setempat.

Kemuncak program adalah agihan bubur lambuk kepada masyarakat setempat dan pengunjung di Padang Majlis Perbandaran Kuantan.

YWM diwakili oleh Dato' Prof. Dr. Sudin Haron, Ketua Pegawai Eksekutif dan Cik Haidatul Azia binti Husin, Eksekutif Kanan Pemasaran dan Penyelarasan.

 

Sesi penerangan ini disampaikan oleh Al-Fadhil Ustaz Fazdli bin Rosli, Eksekutif Pemasaran dan Penyelarasan YWM. Semoga sesi penerangan ini memberi manfaat kepada semua yang hadir.

Terima kasih diucapkan kepada pihak Ibu Pejabat Polis Daerah Tumpat atas jemputan ini.

Sesi penerangan ini disampaikan oleh Al-Fadhil Ustaz Mohd Asyran Safwan bin Kamaruzaman, Eksekutif Bahagian Penyelidikan dan Produk Wakaf. Sesi ini turut dihadiri oleh Encik Mohd Nazri bin Mat Rejab wakil daripada Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs). Semoga sesi penerangan ini memberi manfaat kepada semua yang hadir.

Terima kasih diucapkan kepada pihak Ibu Pejabat Polis Daerah Padang Besar atas jemputan ini. Terima kasih juga diucapkan kepada pihak Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) kerana sudi bersama-sama menjayakan program ini.

Anda berada di: Halaman Utama Arkib Buletin