Portal Rasmi Yayasan Waqaf Malaysia

KUALA TERENGGANU, 25 Januari 2015 – Yayasan Waqaf Malaysia (YWM) dengan kerjasama Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) dan University College Bestari (UCB) telah menganjurkan Forum Pengurusan Kekayaan Islam bertemakan "Wakaf Sebagai Instrumen Pemerkasaan Ekonomi Ummah" di Hotel Grand Puteri, Kuala Terengganu, Terengganu.

Majlis perasmian forum ini telah disempurnakan oleh YM. Prof. Dato’ Dr. Tengku Mahmud bin Mansor, Pengerusi Eksekutif Lembaga Pengelola UCB merangkap Pengerusi PEYATIM, Malaysia. Menerusi majlis ini, beliau turut merasmikan program Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang ditawarkan oleh UCB.

Seterusnya, majlis diteruskan dengan forum yang dipengerusikan oleh YBhg Prof. Madya Ahmad Suhaily bin Mohd Salleh, Timbalan Naib Canselor (HEPA) UCB dengan dua panelis iaitu YBhg. Dato’ Prof. Dr. Sudin Haron, Ketua Pegawai Eksekutif YWM dan YBhg. Dr. Aznan bin Hasan, Ahli Jawatankuasa Penasihat Syariah dan Ahli Jawatankuasa Pelaburan dan Kewangan YWM.

 

Program yang dihadiri seramai 350 peserta yang terdiri daripada wakil agensi kerajaan, agensi swasta dan lain-lain. Diakhiri dengan ucapan penutup oleh YB. Dato’ Shaikh Harun bin Shaikh Ismail, Yang Dipertua MAIDAM. Majlis tamat pada pukul 1.30 petang.

  

Anda berada di: Halaman Utama Arkib Buletin FORUM PENGURUSAN KEKAYAAN ISLAM BERTEMAKAN WAKAF SEBAGAI INSTRUMEN PEMERKASAAN EKONOMI UMMAH